Corona

Moet ik een QR-code laten zien bij aankomst?

Op dit moment is de QR-code niet verplicht bij aankomst en gebruik van de faciliteiten op de camping (toiletgebouw, speeltuin).


Moet ik een mondkapje dragen?

Een mondkapje is op dit moment NIET verplicht in alle voor publiektoegankelijke ruimtes. U dient een mondkapje te dragen in alle gebouwen.


Kan ik kosteloos annuleren?

Nee, een annulering door een gast kan niet kosteloos plaats vinden. Oftewel: een gast die wegens corona wenst te annuleren, dient daarbij annuleringskosten te betalen conform de afgesproken (HISWA-RECRON) voorwaarden. Een beroep door de gast op ontbinding van de overeenkomst gaat hier niet op. De wederpartij (dat is dus het recreatie- of watersportbedrijf) kan immers doorgaans wél zijn verplichtingen nakomen, in casu het geboekte verblijf bieden. Uiteraard kan in het geval van een annuleringsaanvraag uit coulance een voucher worden verstrekt, die recht geeft om het verblijf in te halen. Of zet de reservering om naar een latere datum.


In plaats van geld terug, biedt de ondernemer een voucher aan. Moet ik dat accepteren?

Wanneer de ondernemer de overeenkomst annuleert, ben je niet verplicht om een voucher te accepteren. Je hebt namelijk recht op terugbetaling van wat je hebt betaald.

Annuleer je zelf, dan moet je gewoon betalen. De ondernemer kan je uit coulance, dus onverplicht, een voucher aanbieden. Het is aan jou om dat te accepteren. Lees wel de voorwaarden van de voucher goed door.


 De camping is open, maar ik ga liever niet, omdat ik het onveilig vind. Kan ik de overeenkomst kosteloos beëindigen?

 Als er geen beperkende maatregelen gelden voor de camping kun je gewoon gebruik maken van je reservering. De ondernemer kan de overeenkomst nakomen. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Annuleer je toch, dan staat in de algemene voorwaarden wat je aan annuleringskosten moet betalen. Alleen als de ondernemer de overeenkomst annuleert, heb je wel recht op je geld terug.Kan ik een beroep doen op de dekking van mijn annuleringsverzekering die ik bij de boeking heb afgesloten?

Voor een eventueel afgesloten annuleringsverzekering is er geen sprake van een geldige annuleringsreden en volgt er dus geen terugbetaling van de annuleringskosten uit de verzekering.

Ingeval van annulering omdat de recreant zelf of een van zijn reisgenoten ziek is, moet er wel een doktersverklaring worden opgeleverd om een beroep te kunnen doen op de annuleringsverzekering.

 

 

Kan ik een beroep doen op de dekking van mijn annuleringsverzekering die ik zelf heb afgesloten?

 

Voor een eventueel afgesloten annuleringsverzekering is er niet sprake van een geldige annuleringsreden en volgt er dus geen terugbetaling van de annuleringskosten uit de verzekering. Tenzij de recreant zelf ziek is of een reisgenoot ziek is of -ingeval hij niet ziek is - hij zich heeft bijverzekerd voor extra annuleringsredenen, zoals de uitbraak van een besmettelijke ziekte. Dit laatste is overigens meestal niet het geval.

Ingeval van annulering omdat de recreant zelf of een van zijn reisgenoten ziek is, moet er wel een doktersverklaring worden opgeleverd om een beroep te kunnen doen op de annuleringsverzekering.

 

  • Omgeving

    Zuid Limburg is een begrip voor actieve rustzoekers die nog stilte, ongerepte natuur, historie en cultuur weten te waarderen Maar dit gastvrije land zonder grenzen staat tevens bekend om z’n bourgondische levensstijl, gezelligheid en traditie. Lees meer
  • Speels & Sportief

    Sport- en spelliefhebbers opgelet! Ons eigen recreatieteam is verrassend origineel. Elke dag zijn er verschillende activiteiten gepland ook in het zwembad. Denk hierbij aan waterbasketbal, spijkerbroekhangen, discozwemmen en triatlon. Lees meer
  • Kamperen

    Kamperen in Zuid-Limburg kan op vele manieren, maar hemels? Dat kan alleen bij ons! In het hart van het weelderige Limburgse Heuvelland ligt Familiecamping & Recreatiepark ’t Hemelke, u vindt ons in het pittoreske Hulsberg. Lees meer
  • 1